2011. október 4., kedd

PSYCHOPATH

What makes me PSYCHOPATH. Yeah, with capital letters.

Ami felidegesít most már tényleg és valóban.
the GazettE - TOXIC.
Én nem tudom, hányan hallgatták már meg, és ki mit gondol, de. Elegem van azokból, akik a SHIVER óta azzal dobálóznak, hogy a GazettE megváltozott, és szar, és rájuk sem lehet ismerni.
Egy banda nem nyomathatja kilenc és fél éven keresztül ugyanazt a zenét, mert nem hogy a rajongók, de ők is megunják. Fejlődik a technika, változnak a trendek, ezeket ki kell próbálniuk, és ha így is igényeset tudnak alkotni, hát mi a bánatos fenéért ne használnák?
És elmondanám. Az nem ismer rájuk, aki nem ismerte őket eddig sem. Minden számban benne van a stílus, amit ők ha nem is kilenc éve, de mióta kialakult a GazettE-s hangzás képviselnek. Aki nem veszi észre, hát szorri, tessék jobban odafigyelni.
Be lehetne fejezni, hogy így szarok, meg úgy rossz a zenéjük. Változás nélkül nem lehet talpon maradni a mai világban, ezt jó lenne, ha mindenki el tudná fogadni, és fel tudná dolgozni. És a GazettE azt hiszem, tud úgy változni, hogy a sajátosságait megtartsa, az alapvető elveit ne adja fel.

Úgyhogy.
Akinek nem tetszik az "új" GazettE, az ne hallgassa őket.
Aki képes elfogadni a GazettE-t úgy, ahogy ők vannak, az tudja, hogy mindig önmaguk maradnak.

Mikor valami megszokottól eltérőt alkot bármelyik előadó, az első, ami eszembe jut, az az, hogy ők ezt szívvel-lélekkel alkották azért, hogy nekünk, rajongóknak megmutassák egy másik oldalukat, és szeretnék, ha mi értékelnénk ezt. Azért alkották, hogy mi meglássuk abban is őket, hogy lássuk, ők ilyet is tudnak.
Ez a véleményem.
Lehet elvakultnak, meg elfogultnak nevezni. Az vagyok.
De legalább nem dobálom a szart, és nem fordulok el hirtelen attól, amit addig istenítettem, mert volt egy kis fellángolásom, aztán az most kihunyt, mert az együttes meg tudott lepni. Phaa, borzasztó, nem?
Mindegy, befejezem a gúnyolódást, pedig de jól esne még folytatni.
Nagyon felhúztam magam.

Tanuljuk meg értékelni a dolgokat, amiket kapunk.

1 megjegyzés: